Damar Tanıma Sistemleri

DAMAR TANIMA SİSTEMLERİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

Damar Tanıma Sistemi Nedir?

Damar Tanıma Sistemi el üzerindeki damar yapısının biyometriğine dayalı bir tanımlama yapar. Sistemin en önemli özelliği olan noktası eşleştirmedeki doğruluğudur. Cihaz % 99.98 oranında rekor bir doğrulama sağlayarak başarılı taramalar yapar. Sistem kızılötesi ışınlar ile çalışır. Bu ışınlar el damarlarının yapı haritasını çıkararak tanımlama yapar.

Damar Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?

Damar Tanıma Sisteminde daha önce kaydı olmayan bir hastanın sağ ve sol elinin avuç içi damarları TC kimlik numarasıyla birlikte sisteme kaydediliyor. Bu hasta daha sonra Türkiye’deki herhangi bir özel hastaneye ya da üniversite hastanesine başvurduğunda TC kimlik numarası girildikten sonra eli cihaza yerleştirilerek onay alınıyor ve otomasyona bilgileri otomatik geliyor. Sistem, hastaneye başvuran hastanın daha önce kaydı yapılan hasta olduğunu doğruladıktan sonra tedavi giderini sgk karşılıyor.

Damar Tanıma Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Damar tanıma sistemleri bankaların atm cihazları, hastaneler, personel devam kontrolü, geçiş kontrolleri, web tabanlı kimlik uygulamaları, sistem oturum açma işlemleri gibi alanlarda oldukça sık kullanılmaktadır.

Damar Tanıma Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Damar tarama sistemlerinin stabilite bakımından uzun süre başarılı olması, performans açısından hızlı olması, kullanılabilirlik açısından tam bir kolaylık ve rahatlık sağlaması, güvenlik açısından oldukça sıkı ve kopyalanamaz olması gibi birçok avantajı vardır. Tanıma başarı oranı %99.98 oranındadır.

Damar tanıma sisteminin özellikleri nelerdir?

Damar tanıma sisteminin özelliklerinin arasında ilk başta gelen kişinin damar sıcaklığı analizini yapmasıdır. Bu özelliği ile birlikte kopyalanamaz ve cansız el okumayı ayırt ederek geçersiz kılar. Damar tanıma sisteminde direk el teması olmaz. Bu yüzden daha hijyenik ve sağlıklıdır.